Vår historie

Det svenske mor selskapet AS Pictura ble grunnlagt i 1969 av Erik Arpi. I begynnelsen var aktiviteten rettet mot import og salg av garn og strikkeoppskrifter. Etterhvert begynte så smått selskapet å produsere reproduksjoner, posters og kort. På 80-tallet sluttet Pictura å selge reproduksjoner og posters for helt å konsentrere seg om kort, omslagspapir og presangartikler.

Det første utenlandsselskapet ble grunnlagt i 1975 i Norge, tett fulgt av Danmark og Tyskland. I dag finnes det seks datterselskaper og ytterligere sju deleide datterselskaper. I tillegg finnes distribusjon av Picturas produkter i en rekke land rundt om i verden.

I 1975 ble AS Pictura etablert i Norge. Oslo ble det første tilholdsstedet og i 1988 flyttet de inn i egne lokaler i Rælingen like ved Lillestrøm. I 1993 var Muva Greetings AS til salgs, og Muva Pictura AS ble en realitet. AS Pictura var på den tiden et lite nisjeselskap som konsentrerte produksjonen og salget sitt rundt trendkort, julevarer, bilder og rammer. Muva Greetings AS var giganten som solgte anledningskort satt i system til bokhandlere og dagligvarehandelen i Norge. Denne kombinasjonen skulle vise seg å være fruktbar.

I 1999 ble Normanns Kunstforlag AS overtatt og Pictura kunne dermed fremstå overfor sine kunder som en totalleverandør av kort og fotobaserte artikler. Pictura endret i 2005 navnet til Pictura Normann AS. Falk Nonfood ble overtatt i 2007 og organisert som et datterselskap. Nå fikk vi mange flere varegrupper med fokus på husholdningsvarer. Vår hovedkonkurrent Aune Forlag ble overtatt i 2015. Med dette fikk vi sterkere fotfeste i bokhandelen og vi forente turistsortimentet til Normann og Aune. I 2019 fusjonerte vi inn datterselskapene Falk Nonfodd og Aune Forlag i morselskapet Pictura Normann og endret navnet til Pictura Gruppen Norge AS. I 2020 innlemmet vi også konkursboet til Scandecor inn i selskapet.